Want to share this Foto on another web-site or blog?

Paste one of the following lines in to your site, blog or profile page..

Script:

HTML (for myspace, bebo etc):

BBCode (for message boards/forums):
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]



Mail this Foto to a friend
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Monday, 31-Mar-2008 12:00
Finally!
Nisa's weaning from breastfeeding...hehheh...maybe ada yang kata "What? Dok breastfeed lagi?"...Or "Laaa...apsal tak sambung sampai 2 years?", depending on which ground you stand lah...actually, mama pun asalnya bercadang nak breastfeed sampai Nisa 2 years, skarang pun bukan exclusive breastfeeding pun, malam jer sebab Nisa ni actually bukan nak apa sangat, just dia nyer comfort 'thing' jer...sebab dia tak penah ada or nak comfort toys ke, blankie ke, pillow ke...dia pilih 'nen-nen' (hehheh...mama pun segan nak cakap, tapi be open je la kan? 8-) )...Why suddenly mama pilih nak stop? Sebab Nisa dah banyak gigi :-D No need to elaborate more lah :P

So semalam dari pagi start, Nisa merengek gak, bukan nangis tapi buat suara lunak manja, dengan mata bersinar-sinar nak amik hati mama...but each time mama explain Nisa dah big gurl..."Big gurl tak nen-nen, baby saja nen-nen, tapi big gurl boleh main slide and toys, baby kena dok senyap-senyap..."...Tu explanation mama bagi, then tanya Nisa "Nisa nak jadi big gurl ka baby?"...Nisa jawab "gurl gurl"...and everything went on smoothly...until night time, nak tido, memang mama risau gak Nisa bleh bertahan dak, sebab memang dia tau night time mesti dapat, mula la dia memujuk rayu dengan manja nyer, mama & papa dok tahan gelak :-D Papa keep reminding the same thing, "Nisa big gurl ka baby?"...kali ni Nisa diam sat, macam berfikir...Then jawab "Bibiiii!!", buat mama & papa pecah gelak LOL Woooo...very cheeky aaaah anak mama nih...keh keh keh...But mama remind Nisa lagi, esok Nisa go to skool, big gurl go to skool, have friends...mana ada kengkawan Nisa nen-nen, Nisa can play slides...distract dier sket, then ajak minum susu, dia angguk, papa pun buat susu...jenuh gak la malam tadi tengok Nisa cuba tahan ketagih, guling-guling katil, geleng-geleng kepala, gigit bantal...ish ish ish...betul-betul macam orang ketagih...lama le gak before she fell asleep, sian anak mama...papa lak yang tertido dulu :P
So today will be the 2nd day, dalam buku kata usually any changes need to maintain for 2 weeks so tengok la within the 2 weeks camner...

Ganbare Nisa!! 8-) Ni gambar Nisa makan susu tepung sambil tengok Jojo :-D

© Pidgin Technologies Ltd. 2016