Want to share this Foto on another web-site or blog?

Paste one of the following lines in to your site, blog or profile page..

Script:

HTML (for myspace, bebo etc):

BBCode (for message boards/forums):
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Our room
Mail this Foto to a friend
Search BoardTracker for..
Our room



Next >
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Wednesday, 2-Jul-2008 16:26
Free vacation! (Part 1)
Since dah tukar job title, mama kena la gi bootcamp for training & networking...this is an annual event for the dept, nearly every year diorang tukar venue, ikut which country ada banyak rep, unfortunately this year, Malaysia banyak rep so buat la kat Penang...and since tak jauh, papa cakap why not bring the whole family there, papa can work from the hotel, Nisa can still gi skool, take it as family vacation (actually papa yang bercuti lebih nyerrr :P )...hehehe...so last weekend mama gi check-in, mintak upgrade sket, then bleh la Nisa & papa tido samer...Nisa punya la excited, change of scenery kot...
Kat lobby, Nisa dok berlari sana-sini, kagum dengan patung-patung hiasan situ... LOL Then masuk bilik, dia bz inspect semua benda kat situ, abih shower room, jacuzzi, wardrobe, kitchenette, drawer etc...pastu test kekuatan spring katil dengan melompat-lompat...siap ajak mama papa lompat skali, tapi mama cakap nanti katil runtuh saper nak jawab?? LOL Then gi sopping, Nisa dapat CD Pingu lagi, but portable CD player papa tu, lama tak guna dah, takleh pakai lak, so Nisa ngamuk la takleh tengok Pingu baru...papa pujuk bawak gi poolside...
Then, apa lagi, syok la dier main kat pool!! :-D Satu perangai Nisa dari kecik, mesti nak try buat sendiri, so dia tengok budak-budak berenang, dia tak kasi papa pegang dia, dia nak floating sendiri...then nak main slide sendiri...papa lemah jantung dibuatnya tiap kali tengok Nisa turun slide tu...hehehe...relek papa, trust your little girl ;-) She knows she can do it!
Perangai baru Nisa, suka eksen depan camera...pantang nampak camera hala kat dier jer, terus 'Cheese!'...dah 1-2 bulan dok perangai camni, so nak amik gambar candid takleh dah :P Mama lak malas nak bawak camera, fully utilizing henpon nih la...sonang citer :-D
So the whole bootcamp, pagi mama gi training, papa gi antara Nisa skool, then balik buat keje(kununnya)...petang papa amik Nisa, then layan Nisa jap sampek mama abih dinner, then order food, lepak-lepak...mama dah pengsan tak hingat dunia :P But on 2nd day, nisa dah ajak "Let's go home" sebab kepingin tengok Pingu gamaknya...sian Nisa...Tapi yang syoknya, sepanjang kat hotel Nisa tido stret tak bangun mintak susu...or is it mama tido mati??? :shy: Ntah ler...hehehe...but anyway, quite a nice vacation for the family, thanks papa sebab sanggup melayan Nisa & ulang-alik amik antar Nisa...next time kita pi bercuti yang kena bayo lak yerrr!!!! 8-)

© Pidgin Technologies Ltd. 2016