Want to share this Foto on another web-site or blog?

Paste one of the following lines in to your site, blog or profile page..

Script:

HTML (for myspace, bebo etc):

BBCode (for message boards/forums):
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]



Mail this Foto to a friend



< Previous

Next >
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Monday, 29-Sep-2008 12:32
Happy Birthday Nisa (Part 2)
Pada tarikh ini, pukul 9:30 pagi, 2 tahun lepas, Nisa Humaira Ariff telah selamat dilahirkan :-D
Actually, this is Nisa's 2nd birthday party for this year. The day before, Nisa selebret besday kat umah Maktok Yah & Tokwan in Alor Setar, dikelilingi cousins and all uncles & aunties, but gambar ada dalam camera Paksu and Paksu tak bawah cable or card reader, so kena tunggu lepas raya la baru update... :P
Ni gambar pirthday party Nisa kat skool, courtsey of principal nyer...hehehe...Mama & papa berkejar pagi tu antar Nisa, then shopping for the foods and then pick up the cake (marble ice-cream cake with Pooh characters)...Nisa dapat 2 hadiah from mama & papa...one is from papa, toy set Pooh...2nd is from mama, potty seat with music :-D Toys tu sebelum besday Nisa dah nangis-nangis soh bukak sebab dia dah nampak kotak hadiah tu, penat jer soh wrap :P Yang potty tu terselamat, baru bukak tadi lepas berbuka :-D
Dalam gambar ni, ni je la bebudak skool Nisa, as I always mentioned, less than 10. Actually total semua 15 orang tapi diorang datang by the hour macam tuition, Nisa jer full day sebab dia paling kecik (and obviously the only Malays here) so semua kelas dia akan masuk skali, but actually pagi just as daycare/nursery so main-main, petang baru kelas with the others, dia akan join diorang. Mama taktau sangat nama diorang, Nisa yang cakap sambil mama dok upload gambar...Paling kiri tu kakak kepada yang sebelah kiri Nisa tu, both mama takleh tangkap nama apa sebab Nisa ni pelat sket sebutan (tak teruih :-D )...Yang girl belakang diorang pun mama taktau nama apa, yang paling tinggi tu abang kepada bebudak 2 orang tadi, dia memang very protective, of Nisa, bukan jaga adik-adik dia...macam time besday ni, dia jaga Nisa so that bebudak lain tak kacau Nisa tiup candles or cut the cake...Adik dier yang bongsu tu musuh ketat Nisa cikgu cakap, dua orang tu slalu gaduh sampai kena separate kelas LOL Sebelah kanan Nisa tu Liang Liang, dulu sombong sket, sekarang macam best friend Nisa sebab Nisa sllau sebut nama dia...Yang lain mama tak tangkap nama apa, but the only Indian girl kat situ is Sashmita, actually mixed Indian+Sikh...comel!
So, at 2 years old as of today, Nisa skarang dah bleh cakap English (her main), then a bit of BM, Japanese and Mandarin (mama & papa caught her counting in Mandarin, kekadang bila dia excited ke apa-apa, terkuar gak word Mandarin/Hokkien LOL )...Mama papa tak ajar Jap sangat walau ada orang marah, cakap rugi, but mama & papa ketengahkan Mandarin sebab quite an essential nowadays...BM/English bleh blajar cakap kat umah and kat skolah, Jap lak mama papa terpaksa sembunyikan dari Nisa, ajar a few words only, sebab senang kalau mama & papa nak diskas something rahsia dari Nisa :-D Takpe, Nisa bleh talk in Mandarin kalau dia nak rahsia dari mama & papa :P Kat GF apartment kami dok nih ada surau tempat bebudak blajar ngaji, Nisa besar sket nanti antar dia join...
To my darling girl...
"Happy birthday from mama & papa...We love you so much...Semoga membesar dengan sihat, jadi anak yang baik dan sentiasa dirahmati Allah, we always pray for you :-) "

© Pidgin Technologies Ltd. 2016